Naverzorging

Je tattoo is klaar!

Als je tattoo of je sessie klaar is wordt je tattoo ontsmet en ingepakt met een beschermende plakfolie of  plastic huishoudfolie. De  huishoudfolie laat je er minstens 1 uur over, langer mag. Je verwijdert de folie maar pas als je op een plek bent waar je je tattoo juist en hygiënisch kan verzorgen.
Zorg er wel voor dat de folie diezelfde dag nog verwijderd wordt.

De beschermende plakfolie laat je er maximaal 4 dagen opzitten. Mocht je niet tegen de lijm van de folie kunnen, dan zie je dat al na een paar uur. De huid waarmee de folie bedekt is wordt dan rood en de tattoo voelt extra branderig aan. Verwijder de folie dan meteen. Ook als de folie los zou komen en er wordt een stukje van je nieuwe tattoo niet meer bedekt dan verwijder je ook de folie. Er kunnen dan bacteriën bij je de tattoo en kan de tattoo gaan ontsteken.

Volg deze stappen goed op en bereid je goed voor

Was je handen goed schoon voor je aan je tattoo komt.

Leg een schone handdoek klaar.

Zorg dat je een tattoo verzorgingscrème in huis hebt. (niet geparfumeerd)
Bv  balmtattoo deze is te verkrijgen in de shop

Was de tattoo met lauw water en een vlakke hand, gebruik geen zeep!

Dep de tattoo voorzichtig droog met een schone handdoek.
Smeer je tattoo in met de zalf. Een dun laagje volstaat.

Indien er huishoudfolie werd gebruikt, doe je dit gedurende 1 week 4x per dag  en de 2de week nog 2x  per dag.

Indien er plakfolie werd gebruikt, smeer je tot 2 weken nadat je tattoo is gezet  2x per dag je tattoo in.

Wat kan ik nog verwachten?

De eerste dagen komt er nog inkt en wondvocht uit de wonde, zorg voor kledij en beddengoed dat vuil mag worden. De inkt gaat er niet uit!

Bij de plakfolie is dit uiteraard geen probleem

Het is heel normaal dat de tattoo gaat vervellen. Die velletjes hebben de kleur van de inkt. Je tattoo verdwijnt niet. Trek ze er niet af die zullen vanzelf in de douche of bad loskomen

Je tattoo gaat net als een schaafwonde jeuken. Blijf er van af, niet krabben of pulken als de jeuk heel erg is kan je met een vlakke hand op je tattoo meppen.

De eerste week nadat je tattoo is gezet mag je omwille van infectiegevaar niet in chloor -of zoutwater. Ga ook niet naar de sauna of stoombad

Hou je tattoo 1 maand uit de zon en ga ook niet onder de zonnebank. Bescherm je tattoo verder altijd met een hoge beschermingsfactor.

Ik hanteer steeds strikte normen opgelegd door FOD volksgezondheid als het op hygiëne aankomt. Maar het kan alsnog dat je tattoo ontsteekt. Gebruik koudecompressen en hou de wonde goed schoon. Bij zwelling, bloeding, ettering extreme roodheid of bij twijfel contacteer je best de huisarts. Uiteraard mag je mij ook steeds een bericht sturen als je twijfelt maar ik ben geen arts.

Een paar dagen na je tattoo kan het zijn dat er een gele rand rond de tattoo zit, dit is een blauwe plek.