Naverzorging

Je tattoo is klaar!

Als je tattoo of je sessie klaar is wordt je tattoo ingesmeerd met zalf en ingepakt met plasticfolie. Deze folie laat je er minstens 1 uur over, langer mag. Je verwijdert de folie maar pas als je op een plek bent waar je je tattoo juist en hygiënisch kan verzorgen.
Zorg er wel voor dat de folie diezelfde dag nog verwijderd wordt.

Volg deze stappen goed op en bereid je goed voor

Was je handen goed schoon voor je aan je tattoo komt.

Leg een schone handdoek klaar.

Zorg dat je een tattoo verzorgingscrème in huis hebt. (niet geparfumeerd)
Bv Bepanthol

Was de tattoo met lauw water en een vlakke hand, gebruik geen zeep!

Dep de tattoo voorzichtig droog met een schone handdoek.
Smeer je tattoo in met de zalf. Een dun laagje volstaat.

Doe dit gedurende 1 week 4x per dag.

Wat kan ik nog verwachten?

De eerste dagen komt er nog inkt en wondvocht uit de wonde, zorg voor kledij en beddengoed dat vuil mag worden. De inkt gaat er niet uit!

Het is heel normaal dat de tattoo gaat vervellen. Die velletjes hebben de kleur van de inkt. Je tattoo verdwijnt niet. Trek ze er niet af die zullen vanzelf in de douche of bad loskomen

Je tattoo gaat net als een schaafwonde jeuken. Blijf er van af, niet krabben of pulken als de jeuk heel erg is kan je met een vlakke hand op je tattoo meppen.

De eerste week nadat je tattoo is gezet mag je omwille van infecties niet in chloor -of zoutwater. Ga ook niet naar de sauna of stoombad

Hou je tattoo 1 maand uit de zon en ga ook niet onder de zonnebank. Bescherm je tattoo verder altijd met een hoge beschermingsfactor.

Ik hanteer steeds strikte normen opgelegd door FOD volksgezondheid als het op hygiene aankomt. Maar het kan alsnog dat je tattoo ontsteekt. Gebruik koudecompressen en hou de wonde goed schoon. Bij zwelling, bloeding, ettering extreme roodheid of bij twijfel contacteer je best de huisarts. Uiteraard mag je mij ook steeds een bericht sturen als je twijfelt.

Een paar dagen na je tattoo kan het zijn dat er een gele rand rond de tattoo zit, dit is een blauwe plek.